2016. szeptember 25., vasárnap

001

Vasárnap épp nem volt tecsó egy évig, de mi kimentünk, megnézni Ciccel. Tényleg nem volt. De 2016-ban ismét visszahozták, igaz, most már nem mind Non-Stop.

Átmentünk az Auchanba, nyitva volt, de mire végeztünk, besötétedett kint.

Magyar Tibi a pultnál ül és sört fog inni.





Hajfonat mustra

Kis helyiség, hajnalban, üresen, Patkó Bandi étterem



- Kukucs! - mondá egy belső kamera.

Fali díszek, eklektikusan

Kicsit sötét lett a kép: Patkó Bandi étterem, első terem, fali díszek



Karaoke-zás Ciccel, már nem tudom hol, de emlékszem, itt találkoztam B. Zs.-vel először.

- Na mi a faszom van?

Sosem voltam szebb... szép...

Sült sertésflekken, hagymakarika, fűszeres burgonyagerezdek

Azt az információt kaptam egy ott dolgozótól, hogy hajnalban nyitva van a Fogarasi tecsó. Elmentünk Milóval, hogy lecsekkoljuk. Nem volt nyitva. Az illető bocsánatot kért, mert kevés információt osztott meg velünk: - Mi bent vagyunk, árut feltölteni, tehát csak nekünk, dolgozóknak van nyitva. - Hát kösz!

Gyanús volt a dolog, mert a nagy parkolóban rajtunk kívül alig állt autó.

Kurva éhes voltam pedig és csak egy rágóm volt kéznél.

Hihetetlen, milyen pocok fejem van némelyik fotón. 
Mondjuk, amikor ezt láttuk, sejtettük, hogy sokan nem lesznek bent. És tényleg.

Viszont a kocsi olyan kedvesen várt minket vissza.

Miló várja a hajnali bablevest az Éjjeli bagoly nevezetű kellemes kis Non-Stop falatozóban, amely átellenben egy perc gyalog a tecsótól.

Télen nem sok helyük lesz, de jó időben kint is várja egy tucat asztal a vendégeket.

A pultnál végig lehet ülni, kényelmesen.

A pult mögött iskolatáblákon a választható finomságot menüje.

Én általában, ha itt eszünk, babgulyást szoktam kérni. Eddig mindig nagyon finom volt a levesük.

milán és a bablevese. Összefutott a számban a nyál.

evett utána egy palacsintát. Ez mondjuk ritka nála, mert fogyni akar. Kicsit dagadt. Nem annyira mint én, de ez nem csoda, mert én nagyon dagadt vagyok.

Így néz ki egy palacsinta, amit nem én eszek meg.

Kedves fa bútorzat odakint.

0-24-ig várják az éhes vendéget! Csak ajánlani tudom.




Felraktam egy lencselevest a nagy fazékban. Első lépés, hogy hagyma. A hagyma a magyar étkezés fontos eleme. Bármilyen étel legyen, az alap, hogy hagymát pirítunk. Ha csinálok egy Somlói galuskát is, már a hagyma ott pirul a tűzhelyen. 

A hagyma mellé ráment egy fél kiló császárszalonna.

Összekeverem a zsírral vagy olajjal, hogy ne kapjon oda. 

Közepes "lángon" lepirítjuk az alapot. Itt már a fűszerek egy részét is beletettem. Sok fűszert használok.

Valamit tettem bele, amitől besárgult kicsit. Vagy curry vagy kurkuma, vagy vegyesen. 

Kevés vízzel felhúzom, kezdem főzni.

Itt azt hiszem, már beledobtam az aktuális betétet, ami lehet lencse, baba vagy sárgaborsó is. Mindhármat szeretem, de a babtól lehet a legtöbbet fingani. Sok éves tapasztalat.

Mikor rendesen megpuhult a cucc, fel lehet húzni és vagy berántani, vagy habarni vagy ízesíteni. Itt már csak a paprika volt hátra.

A paprika végül meghozta a színét is. Általában ez a fazék tele szokott lenni. Nem emlékszem, mitől ilyen foghíjas...

Szép volt a felhő az Erzsébeti tecsónál. Lógott az eső lába.

Ugyanaz, világosabb szűrővel.

Niki Nyivák sört csapol.

Közben igyekszik nem a kamerába nézni.

Szerencsére még épp feléri a sörcsapot.

Kezdi unni... Látom rajta.

Itt már direkt kitakarja az arcát, mert utálja ahogyan a képeken kinéz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése